Het is alweer een jaar geleden dat u iets heeft gehoord van onze biljartvereniging.  Helaas hebben zich na onze oproep van vorig jaar geen nieuwe leden  gemeld. Misschien had het noemen van de namen van de huidige leden een averechtse uitwerking! Ik zal dat dus nu achterwege laten. Helaas is Paul O. gestopt. Dat is spijtig voor ons, maar ook wel begrijpelijk. Paul heeft de ambitie om beter te worden tegen sterkere tegenstanders.
Nieuwe leden, u bent van harte welkom! Kom eens kijken op de donderdagavond!

Dan nu even een kort verslag van de eerste avond (6 september 2018) van het nieuwe seizoen. We beginnen altijd met een (zo kort mogelijke) vergadering. Zo ook nu. De catering was in handen van Henk. Koffie met een gebakje. Prima voor elkaar.  U zult begrijpen dat de inhoud van de vergadering strikt geheim moet blijven. Onze lippen zijn verzegeld!

Ton houdt altijd de standen bij. Zo ook vorig seizoen. Hieruit bleek dat er drie periode kampioenen waren. Paul O., Paul D. en tweemaal Rob D. Rob was ook percentage kampioen. 107,8 % over vier periodes. Het percentage (slechtste) van ondergetekende steekt daar schril bij af. 87,4 %. Dit was ook haarfijn op papier gezet. Omdat Paul O geen lid meer is werd besloten om Paul D en Rob om het kampioenschap te laten spelen. Paul moest er 19 maken, Rob 34. Na vier beurten stond Paul op 6 caramboles, Rob op 1. Toen maakte Rob een serie van 11, Paul een drietal poedels. Uiteindelijk was Paul toch in 16 beurten als eerste bij de eindstreep. Rob bleef steken op 22. Paul mag zich dus een jaar clubkampioen noemen. Dat leverde voor de overige leden een gelagje op. Paul bedankt daarvoor en nogmaals gefeliciteerd.

=============================================================================================

Hier weer een berichtje van biljartvereniging ZBGG. Op 7 september 2017 zijn we weer begonnen aan een nieuw seizoen. Allereerst wil ik hier een oproep doen. We kunnen namelijk best wat vers bloed gebruiken. We spelen op de donderdagavond in sportcentrum Noorderend. Kom gerust eens vrijblijvend een kijkje nemen. De volgende mensen zijn lid van ZBGG, in willekeurige volgorde. Chris , Rob, Nic, Jos, Arjon, Paul O., Paul D., Sil, Peter, Ton en Henk.  Hopelijk weerhouden deze namen u er niet van om eens een kijkje te nemen!

Na een korte vergadering met koffie en prima gebak, verzorgd door Carla, moest er gespeeld worden om het kampioenschap van afgelopen seizoen. De vier periodekampioenen waren Nic, Jos, Ton en Henk. De gebroeders  troffen elkaar en de andere twee kruisten de keus op de andere tafel.

Jos moest 23 caramboles maken en Nic 18. Normaal spelen we 20 beurten maar nu was uit is uit, met eventueel een nabeurt. Ik kan kort zijn. Het werd een inmaakpartij. Nic veegde zijn broer van tafel en was in 18 beurten aan de finish. Jos bleef steken op een schamele 5! caramboles. Nic naar de finale dus. Ondertussen werd er ook op de andere tafel gespeeld. Ton moest er 28 maken en Henk 29. In precies 20 beurten werd deze partij gewonnen door Henk. 29 om 18. De finale ging dus tussen Nic en Henk. Ook in deze partij was Nic ongenaakbaar. Wederom in 18 beurten was hij uit en bleef Henk steken op 19 caramboles. Derhalve mag Nic zich voor een jaar clubkampioen noemen. Nogmaals gefeliciteerd! Ton is percentage kampioen.

Vanaf deze plaats wens ik ons weer een gezellig seizoen toe!