Van 22 tot 27 oktober 2018 vond in het Sportcentrum Noorderend het “De Noord-Veenhuizenbiljarttoernooi” plaats. Er hadden zich 70 biljarters aangemeld, maar door omstandigheden moesten drie biljarters afzeggen. In 4 partijen moesten de biljarters aantonen de beste van de poule te worden. Het lukte 5 biljarters om alle partijen te winnen. Daar staat tegenover dat 6 spelers alle vier partijen verloren, waarbij er één was die bijna 131% speelde en toch verloor.
Van de 67 spelers waren er 20 die beter speelden dan hun gemiddelde en dus 47 die hun eigen niveau niet wisten te halen. Toernooi spelen is toch weer heel anders dan op de club spelen.Ongemerkt is er een zekere druk van willen presteren.
De langste partij was 30 beurten en Pé van UVO wist in 7 beurten te winnen.
Degenen die voor de 3e en 4e plaats gingen spelen begonnen zeer scherp. Twee partijen waren al na 13 beurten klaar en de overige deed er maar 8 beurten over. Om de 1e en 2e plaats ging het iets kalmer. Eén partij was uit in 17 beurten, de andere twee in 12 en 13 beurten. Toen het om het overall-kampioenschap ging was Nic G. al in 18 beurten Wim B. de baas. In de tweede partij had Chris K. 29 beurten nodig om Wim te verslaan. Bij de laatste partij
toonde Nic G. zich een groot winnaar door Chris in 16 beurten te verslaan.
Er wordt ook bepaald welke club zich de beste van het toernooi mag noemen. Dit jaar was het eerste toernooi waarbij geen enkele club boven de 100% heeft gespeeld. Toch is er een club winnaar geworden wel is waar met een verschil van 0,025%.
De einduitslag van de clubs is:
1 Pomerans-donderdag 96,013%
2 UPS 95,988
3 BZN 95,649
4 Noh Heui 95,358
5 Pomerans-dinsdag 94,382
6 ZBGG 92,564
7 De Vriendschap 92,473
8 KBGK 82,064
9 Oud leden 77,055
10 UVO 76,616
U ziet dat het verschil tussen nummer 1 en 7 maar ruim 3,5% verschilt.
De individuele uitslag is:
Categorie 1:
1 Chris K. ZBGG
2 Jan K. BZN
3 Nic K. Oud leden
4 Rob D. ZBGG
Categorie 2:
1 Nic G. ZBGG
2 Gabien B. Noh Heui
3 Pé B. De Vriendschap
4 Cor B. BZN
5 Anton d. W. Pomerans-donderdag
Categorie 3:
1 Wim B. Pomerans-donderdag
2 Pé B. UVO
3 Frans R. UPS
4 Leon v. B. KBGK
5 Jacco D. UPS
Behalve Pomerans-dinsdag waren alle andere clubs vertegenwoordigd in de finale partijen.
Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Luutzen J. van de organiserende vereniging WNW. Hij bedankte de organisatie voor het goed verlopen van het toernooi en Henk en Carla voor de goede verzorging tijdens het toernooi.
Het toernooi wordt in 2019 gespeeld in het Dorphuis te Veenhuizen en wordt georganiseerd door KBGK.
Tevens werd gemeld dat het Over Rood-toernooi in de week van 11 – 16 februari 2019 gehouden zal worden in het Sportcentrum Noorderend. Iedereen kan meedoen. Men hoeft dus geen lid van een vereniging te zijn.
Ab K.


De afgelopen week (23 tot en met 28 oktober 2017) is er een sportieve strijd gestreden tussen de verschillende biljartclubs uit De Noord en Veenhuizen. Inzet was het kampioenschap tussen de 10 verschillende teams.
Iedereen speelde over 2 avonden of middagen 4 partijen. De winnaar per poule verzekerde zich van de finales op zaterdagmiddag. Onder leiding van Ab Klomp als officieel wedstrijdleider en Pe Botman namens de organiserende vereniging UVO werd er volgens een strak wedstrijdschema gespeeld.
Het gehele toernooi werd ook goed bezocht door een aantal enthousiaste supporters. Opvallend hierin was de vereniging KGBK (Kale Ballen Gien Keus) uit Veenhuizen waarbij, vrijwel iedere avond als er een teamlid moest spelen, een flink aantal teamgenoten aanwezig waren voor support.

De finales werden op zaterdagmiddag verspeeld. De uitslagen:

Categorie A:
1    Chris Karman
2    Harry Yntema
3    Adriaan Overtoom

Categorie B:
1    Nic Veldman
2    Pe Entius
3    Cees van Veen sr.

Categorie C:
1    Jacco Duijn
2    Wim Beukers
3    Manus v.d. Vliet

De winnaars in de verschillende categorieën,  Chris Karman (ZBGG Zonder Ballen Geen Genot), Jacco Duijn (UPS Ut Prikkende Stokkie) Nic Veldman (UVO Uit Verveling Ontstaan) speelden om de hoofdprijs, een fiets beschikbaar gesteld door Edwin Groen Tweewielers. De eerste partij werd door Chris gewonnen van Nic. Vervolgens kreeg Jacco de winst omdat de 87 jarige Nic Veldman (toch een beetje de nestor van het biljarten) moest opgeven omdat 5 partijen op 1 middag iets teveel van het goede was. Chris Karman trok uiteindelijk aan het langste eind tegen Jacco Duijn en ging met de fiets aan de haal.
Al met al een zeer geslaagd biljarttoernooi met veel mooie partijen en bovenal veel gezelligheid.

 

—————————————————————————————————————–

Van 23 tot en met 28 oktober 2017 zal er weer gestreden worden op drie biljarttafels van Sportcentrum Noorderend om het kampioenschap van de Noord-Veenhuizen. Dit toernooi wordt georganiseerd door UVO (Uit Verveling Ontstaan).

Er wordt deelgenomen door 70 biljarters van verschillende clubs. Er zal worden gespeeld op maandagmiddag, dinsdagmiddag en dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdagmiddag en vrijdagavond.Op Zatermiddag 28 oktober worden de finales gespeeld vanaf 13:00. Kom gerust even langs om te kijken, aan te moedigen of gewoon voor een koppie.