3e Over Rood toernooi 2019

Van maandag 11 februari t/m zaterdag 16 februari 2019 zal er weer een OVER ROOD biljarttoernooi worden gehouden.

Er wordt iedere middag vanaf 13.00 uur en iedere avond vanaf 19.00 uur gespeeld. Op het inschrijfformulier kan je aangeven wat jouw voorkeur is. Op dat inschrijfformulier kan je jouw verhinderingen opgeven. De kosten zijn € 10,00 per persoon. Zaterdag is de finaledag. Op het inschrijfformulier kan je jouw gemiddelde opgeven (libre 20 beurten) en dat gemiddelde wordt dan terug gerekend naar een “van rood “gemiddelde.

Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen in de kantine van het sportcentrum of kunnen via de mail (sportcentrumnoorderend@gmail.com) worden toegestuurd. Verdere informatie zal via de mail worden verzonden.

 

————————————————————————————————-

2e Over Rood toernooi 2018

In de week van 12 tot en met 17 februari 2018 is voor de tweede keer het Over
Rood-toernooi in Sportcentrum Noorderend gehouden. Door 57 biljarters
werd er meegedaan. De spelers deden hun uiterste best, maar
bereikten soms niet datgene wat ze wilden. Het kwam ook voor dat er op een
wonderbaarlijke wijze een carambole gemaakt werd. Nadat iedere speler 4
partijen had gespeeld kon voor iedere categorie de balans worden opgemaakt.
Wat na de 4 wedstrijden opviel was dat Wil Groenland het beste percentage
had gespeeld van 144,71%. Als tweede eindigde Keesch Radja met 144,43%
en Cees Gribnau was met 144,23% ook aardig in de buurt van het hoogste
gemiddelde. Verder viel op dat 5 spelers geen enkele partij hadden gewonnen,
waaronder Peter Bleeker, die met 127,87% toch uitstekend gebiljart had. De
aanwezigen kregen voor zijn prestatie de handen op elkaar.

De uitslagen:

in categorie 1:
1 Laurens Groenendijk
2 Harry Yntema
3 Rob Dekker

In categorie 2:
1 Giel Danenberg
2 Niek Buter
3 Kees Berkhout

In categorie 3:
1 Paul Dekker
2 Tom Zuurbier
3 Jurgen Wester

Als laatste mochten de drie winnaars van hun categorie spelen om het
kampioenschap van het toernooi. Daarbij bleek Giel Danenberg de sterkste
zenuwen te hebben. Hij wist beide partijen te winnen. Laurens Groenendijk
werd tweede en Paul Dekker derde.
De winnaars kregen een prachtig aandenken aan het toernooi en een zoen van
Carla. Henk Brinkmann bedankte de spelers en vooral Ab Klomp, die de
organisatie van het toernooi gedaan had.

Ab Klomp

Na dit zeer geslaagde toernooi hopen
we iedereen in 2019 weer te zien bij het volgende Over Rood-toernooi.

————————————————————————————————————————————–

1e Over Rood-toernooi 2017

Van 6 tot en met 11 februari is in de sporthal “Noorderend” een biljarttoernooi georganiseerd. Alle ballen moesten eerst over rood gespeeld. Het aantal caramboles wat de spelers moesten spelen was ⅓ van wat ze zouden moeten maken bij het libre-spel. Het minimum aantal caramboles was op 7 gezet. Als men de rood miste dan raakte men zijn punten niet kwijt. Er hadden 45 spelers zich opgegeven, waarvan de meesten lid zijn van een biljartvereniging, maar het toernooi stond open voor iedereen die mee wilde doen. Men was ingedeeld in 3 categorieën en per categorie waren er 3 groepen van 5 spelers. De voorronden bestond uit 4 wedstrijden. De beste twee van een groep gingen door naar de finale-middag op zaterdag 11 februari. Arjon Bleeker die het beste percentage van alle spelers had gehaald (236,45%), ging niet door omdat hij maar twee partijen had gewonnen en er waren twee anderen die drie partijen hadden gewonnen.

Soms zit het niet mee in een partij. Zo was er op vrijdagavond een partij waarbij beide spelers in 11 beurten nog de laatste carambole of los of via een driebandstoot moesten maken. Voordat de partij uit was waren er door ieder 25 pogingen ondernomen.
Dat het soms meezit ondervond Paul Dekker. In de 4e beurt maakte hij 6 caramboles en hij moest er 7 maken.
Peter Bleeker zag het vrijdagavond helemaal zitten. Hij zou eventjes kampioen worden in categorie II, maar zijn broer Jan dacht daar in de eerste partij op zaterdagmiddag anders over. In de uitslag ziet u Peter Bleeker niet terug. Henk Brinkmann speelde de groepswedstrijden zoals een sportman betaamt. Hij won alle wedstrijden. Op zaterdag ging het goed tot hij om de 1e en 2e prijs het tegen Silver Snoek moest opnemen.  Silver ging voortvarend van start en was in 4 beurten uit.

Op zaterdagmiddag was het heel spannend in categorie I, want alle 6 deelnemers hadden 1 partij gewonnen en 1 verloren. Degenen die het hoogste percentage hadden behaald, mochten om de prijzen gaan spelen.
De uitslag is als volgt:

Categorie I:  1 Henk Driessen  2 Harry Yntema       3 Jan Quak
Categorie II: 1 Silver Snoek      2 Henk Brinkmann  3 Jan Bleeker
Categorie III:1 Jos Hagen          2 Arie Botman          3 Cor Beers

Aan het eind hebben de drie winnaars in een wedstrijd met zijn drieën uitgemaakt wie de kampioen “Over Rood” zou worden. Het was Henk Driessen die dat is geworden.
Henk Brinkmann en Ab Klomp deelden de prijzen uit, waarbij Henk Driessen de prijs voor het kampioenschap kreeg omgehangen door Henk Brinkmann.
De organisatie werd bedankt evenals de bediening, want op zijn tijd een natje en een droogje is van groot belang.

Het was een geslaagd toernooi en zal volgend jaar weer georganiseerd worden.

—————————————————————————————————————————–

In het prachtig opgeknapte sportcentrum van Heerhugowaard-Noord wordt van maandag 6 februari t/m zaterdag 11 februari 2017 een biljarttoernooi OVER ROOD gehouden.

Wat houdt dat in: er wordt iedere middag vanaf 13.00 uur en iedere avond vanaf 19.00 uur gespeeld. Op het inschrijfformulier kan je aangeven wat jouw voorkeur is. Op dat inschrijfformulier kan je jouw verhinderingen opgeven. Iedere speler speelt in elk geval twee dagdelen. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Zaterdag is de finaledag. Er wordt ingedeeld op sterkte in verschillende poules. Op het inschrijfformulier kan je jouw gemiddelde opgeven (libre 20 beurten) en dat gemiddelde wordt dan terug gerekend naar een “van rood “gemiddelde.  Beide spelers beginnen met een “van los” bal. De laatste bal moet of van los of een driebander, beide van rood. Bij missen van de rode bal ben je niet al je punten kwijt.

Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen in de kantine van het sportcentrum of kunnen via de mail worden toegestuurd. Je krijgt dan bericht via de mail wanneer je moet spelen.

Als het toernooi een succes wordt is het de bedoeling om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. We hopen dat je mee doet.